söndag 30 september 2012

Kattungar

Tänk så fort man glömmer, och så fort de växer upp. Vickar man lite på tårna så är det strax en kattunge där. Nu håller kattungen på att attackera en tvättlapp på en kudde. Men ibland sover de och är söta ;)




Dagens Ozzy

Har ju flera bilder på dagens Laban, får ta en hör på dagens Ozzy också :)


Frukost

Verkar som om lilla kattungen, som troligtvis kommer att heta Ozzy, gillar ost. Han blev nästan som tokig när vi skulle äta frukost och tog fram allt. Än så kan han inte hoppa upp på bänken i köket, minns när Laban inte kunde det. Oj, ljuva tid! ;)

lördag 29 september 2012

Tre katter

Alla tre katter verkar komma överens i alla fall :)


Små tassar

Lilla kattungen har vita tassar men blå trampdynor, så sött!


fredag 28 september 2012

Inte bara katt idag

Passade på att hälsa på bästaste Tove när vi ändå var i Västerås. Känns som det var igår vi labbade ihop *saknar* Tänk att det var två år sedan hon slutade på jobbet. Hennes Sander fyllde två år i måndags och var en charmig liten kille :)  Hoppas att vi kan träffas lite mer ofta :)


Ny katt :)

Jonatan ville ta med alla tre kattungar hem, men det blev den leveransklara blå/vita.

Han gillade inte att åka bil. Jamade typ hela vägen hem...

Väl hemma så kan Laban inte tro sina ögon. Vad har vi släpat hem? Opus tar det ganska lugnt.



Höstkänning

Duggregn och ruggigt. Hösten är på gång. Löven börjar ändra färg och jag önskar mig en solig dag så jag riktigt kan njuta av höstprakten.


onsdag 26 september 2012

Kattungejakt

Är på jakt efter en till liten busig katt som kan hålla Laban sällskap när Opus vill vara med vuxna, lugna människorna. Det är inte lätt att hitta en kattunge om man bestämt sig för en cornish rex. Många uppfödare verkar inte uppdatera hemsidorna, så man vet inte om de har ungar eller ens föder upp katter längre.

Har hittat ett par fina sidor som jag tittat på, och så har jag mailat Opus uppfödare. Spännande att se vad det blir :)

måndag 24 september 2012

Årgångsglögg

Provsmakar Blossa 12 nu på kvällen när det är tre månader till julafton. Den smakar Yuzu och Ingefära. Frisk god glöggsmak. Dricker den kall, väntar nog lite med varm glögg. Kanske tar den när det är två månader kvar ;)


söndag 23 september 2012

Kalasdag

Idag har Jonatan varit på två kalas. Först Laserdome 10:30-13:30 och sedan Bowling 15-17. Gissar att han kommer sova gott i natt ;)


lördag 22 september 2012

Dagens I-landsproblem

Kattgos i soffan och boken utläst. Hur ska jag kunna hämta nästa bok utan att väcka Laban?


onsdag 19 september 2012

Efter regn kommer sol

Eller så regnar det samtidigt som solen skiner och man får se en vacker regnbåge.

Tittade på en jacka i Huddinge centrum när jag väntade på barnen. Den fanns inte i min storlek men i Fältöversten hade de den och jag fick den undanlagd. Trevligt med hjälpsam personal på Inter sport :)

Barnen kom efter att jag hunnit med att hämta ut årets Blossa (mer om den senare). Josefin och Emelie gick till dansen, Alvin skulle möta en barnvakt där. Jonatan och jag handlade lite innan vi åkte hem. Coop extra hade fått in Tassimo Latte nu, hela tre paket fanns inne. Jag köpte två av dem och hoppas att de tar in mer igen. Ett paket räcker ca en vecka men de har inte haft inne på flera veckor.

På vägen hem duggregnade det samtidigt som solen sken. När vi kommit hem började det ösregna, samtidigt som solen sken. Enligt min mormor betyder det att det ska regna imorgon också. Får hoppas att det inte stämmer.


tisdag 18 september 2012

Candy corn?

Tog en promenad på lunchen idag till The English Shop i Söderhallarna. Frågade om de skulle ha candy corn till halloween. Inte. Verkar inte som om det går att gå tag i. Varför?

Tröstade mig med lite glass (cheesecake!) på Stikki-nikki och pratade en stund innan jag gick tillbaka till jobbet. Himlen började mörkna och jag hoppades att Josefin haft med regnkläder till skolan.

När jag åkte hem så ösregnade det. Cyklade hem i regnet och blev blöt. Hämtade fyra barn på skolan med bil istället. Skulle träffa dem och kolla in skoltröjorna som man kan beställa på nätet. Det var visning idag då msn kunde kolla storlekar mm.

Hemma på kvällen smakade jag av den andra batchen nyponmarmelad, god den också :)


måndag 17 september 2012

Lek varje dag

Människorna leker med Laban varje dag. Vissa lekar förstår han inte så mycket av, som den här när husse eller matte viftar med en blå trasa över golvet. Vad är det meningen att man ska göra då?


söndag 16 september 2012

Pyssel och lek

En trevlig dag med först ett par timmars Mamma-barn-pyssel i scoutstugan. Träffade äntligen Jenny med dotter Anna igen, var ett tag sedan sist. Gick och köpte mat på stället bredvid biblioteket. Gott med sushi och stekt ris med kyckling. Avslutades med lek i skeppsmyreparken som Josefin gick till med skolan nyss och ville tillbaka till.



lördag 15 september 2012

Bondens egen marknad

Var på fjärde och årets sista tillfället av Bondens egen marknad i Huddinge centrum. Det fanns en hel del att köpa, kul! Köpte lite bröd, piroger, bulle, marsipan, honung, ostar. Köpte ett solskydd av fårskinn första helgen och tackade för det då det passar perfekt. Skulle vara marknad oftare :)


fredag 14 september 2012

Efter regn kommer sol

Dagen började med solsken. Efter ett tag började det regna. Inte lite. Josefin skulle cykla till centrum med en kompis efter skolan och hade glömt regnjacka hemma. När skolan var slut hämtade jag Jonatan och överlämnade regnkläder och gummistövlar till Josefin. Hon blev väldigt glad och jag gick ta hem hennes väldigt blöta kofta. Kompisen sa: -Åh, jag önskar attin mamma också har sjuk! ;) Hon fick låna Jonatans extra långbyxor som jag hade med, så hon blev också nöjd :)

Bild från gårdagen på Laban som njuter i solen. Idag ville han ut, men sprang direkt in igen ;)


tisdag 11 september 2012

Moln

Fick ett paket levererat idag till jobbet. En liten present från familjesmycke.se för att jag varit med i deras bloggtävling. Ett fint molnsmycke i en ask med moln på, till och med moln på tejpen på påsen det kom i. Jag blev väldigt glad, jättetack! :)

Nu ska jag bara klura ihop mitt eget familjesmycke och beställa det. Börjar bli klar på vad jag vill ha, nästan ;)

Ska nog fota igen i dagsljus, blev inte så bra foto nu på kvällen.


måndag 10 september 2012

Aj!

Har fortfarande ont i nacken efter en sträckning för tre veckor sedan. Fast nu är det på andra sidan. Blir väl art man rör sig annorlunda när man försöker så att det inte gör ont, och så anstränger man en annan del av kroppen. Men det är bättre.


tisdag 4 september 2012

Laban

Läser katter bloggar? Klagade ju för ett tag sedan på att Laban aldrig kom till mig. De senaste dagarna har han kommit till mig flera gånger, senast idag när jag satt i fåtöljen och läste. Undrar...


Tidig morgon

Härligt ute när jag cyklar till tåget kl 6:30. Solen har precis gått upp över träden och det är friskt i luften. Verkar bli en bra dag idag :)


måndag 3 september 2012

Nytt

Nytt försök att publicera bild på "nya" fåtöljen. Tack mamma för paketet :) Fick lite smått och gott. Film, böcker till barnen. Byxor till Josefin, blusar till mig, Jonatans kvarglömda jacka. Lördagsgodis som morfar provsmakat lite av.