måndag 31 oktober 2011

Josefin 9 år!

Idag fyller Josefin 9 år. Hon fick frukost och paket på sängen. Hon fick äntligen boken Gregs bravader som hon önskat sig länge men som varit slut på förlaget. Hon fick också två filmer och ett par La la loopsy mini dockor.

söndag 30 oktober 2011

Besök

Mamma är på besök ett par dagar på höstlovet. Tåget blev försenat pga en person i Hultsfred som skulle frälsa passagerarna. Han har tidigare slagit till folk i ansiktet när de inte ville frälsas så polisen tillkallades. Det tog ett tag innan polisen kom och tåget kunde lämna Hultsfred 2 timmar senare, men resten av resan gick bra.

Tidigare på dagen när vi väntade såg jag på ett avsnitt av Supernatural tillsamman med katten Opus. Sedan städade jag lite och när jag kom tillbaka till soffan låg Opus kvar, och Laban låg intill honom och sov. Båda katterna tillsammans! De såg ut att ha det mysigt så jag satte mig med dem och såg ett avsnitt till :)

Katterna tillsammans!

Opus och Laban gosar.

Josefin och Emelie tog med Laban på en promenad ute. Tror att han tyckte det var kallt och läskigt, men han blev uppvisad för grannarna som tyckte det var bra att vi hade honom i sele och vande honom vid den.

Ställa om klockan

Nu inatt var de dags att ställa om klockan. Jonatan kom till oss någon gång på natten (jag vaknade inte). Han vaknade vid 6-tiden och låg och vred och vände på sig. Han hade ju hört att man skulle flytta tillbaka klockan en timme och trodde att klockan var 5, men den nya klockradion ställer om sig själv så han blev väldigt lättad när jag sa att han fick gå upp. Det går ju inte att sova själv när han inte är still så det var helt ok ;)

lördag 29 oktober 2011

Fusk-halloween

Barnen har bestämt med kompisar att de ska gå godisrunda ikväll. Det är ju inte halloween förrän på måndag, men jag antar att fler är hemma ikväll och att fler är ute och gå så det får väg gå för den här gången. Söta små riddare, vampyrer och häxor tittade förbi här i alla fall :)

Alvin, Jonatan, Josefin, Emelie och Agnes.

Efter godisrundan fick barnen bada i badkaret för att få bort allt halloweensmink. Laban var nyfiken och gick på kanten på badkaret. Barnen var lite besvikna att han inte ramlade i som Opus gjorde när han var kattunge ;)


Laban går ut

Josefin ville gå ut med Laban i sele, och fick göra det. Laban tyckte det var mest läskigt och blött och ville ganska snabbt in igen. Han tycker det ser spännande ut genom fönstret när han tittar på fåglar, men på riktigt så är det inte lika kul ;)

Laban tycker det är för läskigt att lämna altanen.

Nu vill jag in igen!

fredag 28 oktober 2011

Halloweendisco

Nu är det höstlov för mig och barnen. Det firades genom att hela familjen var på treornas Halloweendisco i matsalen i skolan. Tomas och jag var korvansvariga och sålde ca 100 korvar på två timmar. Inte illa! Josefin såg vi knappt till under kvällen. Jonatan kom förbi titt som tätt och ville ha en peng till så han kunde köpa något gott eller något att dricka :)

Läskigt monster som förbereder sig för korvförsäljning.


Annat gott som man kunde köpa under kvällen.


Många barn utklädda till allt möjligt.


Prisutdelning till fiffigaste utklädsel. Först fick en robot pris.

Efteråt var det ganska skönt att åka hem, men vi hade alla haft en trevlig kväll och ser fram emot nästa gång :

torsdag 27 oktober 2011

Jokkmokksdagarna

Nu idag börjar Jokkmokksdagarna i Huddinge centrum. Vi har köpte lite jokkmokkskorv, både rökt och vanlig, rökt renkött och gott bröd. Vi passade också på att äta våfflor med hjortronsylt, viltburkare och renskav i bröd. Mumsigt!

Innan vi gick till centrum så hade vi varit på utvecklingssamtal på skolan med båda barnen. Smidigt att klara av båda på samma dag :)

onsdag 26 oktober 2011

Morgondimma

Lämnade in bilen till verkstaden nu på morgonen för bla däckbyte. När jag gick hem gick jag förbi våtmarksområdet och där låg dimman tjock. Jag har i flera år, faktiskt 10 år - ända sedan vi flyttade in i huset, tänkt ta en promenad där när dimman ligger över vattnet. Vackert, och när jag kom upp till utsiktsplatsen så höll solen på att gå upp över trädtopparna och gav alla löv ett gyllene skimmer.

Bara en liten bit från verkstaden börjar våtmarksområdet. Frost i gräset och dimma över vattnet.

Stigen var täckt med löv.

Frost på spången och lite halt.

En and simmade precis bakom vassen, synd att jag missade den :S

Uppe på utsiktsplatsen precis när solen stiger över trädtopparna.

Färgerna på alla löv börjar synas ordentligt.

Dimma över våtmarken långt där nere.

Självporträtt.


Hemma igen i gula huset.

tisdag 25 oktober 2011

Friden är slut

Nu har Laban lärt sig att hoppa upp på bänken i köket. Fick ta ner honom hundra gånger (nästan i alla fall) när jag lagade mat ikväll. Är inte van vid så här små energifyllda kattungar, fast det blir nog katt av honom också till slut...

måndag 24 oktober 2011

Biblioteket igen

Är ganska ofta på biblioteket nu, senast idag efter jobbet för att lämna tillbaka tre böcker och hämta en bok som kommit in (Flickan från ingenstans av Justin Cronin, en tegelsten på 907 sidor). Har lånat böcker med bara någon veckas mellanrum och då måste de ju tillbaka tätare än en gång i månaden.

Josefin vill verkligen åka till biblioteket och jag kan komma ihåg hur det var när jag var i hennes ålder när jag gick till vårt lilla bibliotek i Mörlunda som bara hade en bråkdel av de barnböcker som finns på Huvudbiblioteket i Huddinge. Favoriterna visste jag var de fanns i hyllorna, och jag gick förbi och tittade om de var inne eller utlånade. Jag kunde titta på böckerna och komma ihåg dem som jag läst. Ibland hittade jag en nya favorit och ganska ofta läste jag om en gammal. Nu är Josefin också på väg att upptäcka hur spännande det är med alla böcker och hon vill gärna gå runt länge och titta och välja. Hon väljer ibland en bok jag känner igen, men oftast något nyare.

Dagens Laban verkar ha varit väldigt nöjd med att Jonatan var hemma och var sjuk idag.

Nöjd katt , sjuk Jonatan.

söndag 23 oktober 2011

Mjukisbyxans dag

Idag är det tydligen Mjukisbyxans dag. Passar bra då jag jobbade ett par timmar igår och Tomas var iväg fram och tillbaka till Mullsjö där hans mammas gravsten var klar. Han hälsade också på sin pappa. Behöver verkligen söndagen till att bara vara hemma och skrota i mjukisbyxor till dagens ära. Barnen var också väldigt trötta efter att behöva gå upp lika tidigt på lördagen som på en skoldag.

Svärmors grav med gravstenen på plats.

fredag 21 oktober 2011

Halloweenkalas

Nu är årets halloweenkalas över för den här gången. Det var 8 läskiga häxor, vampyrer och en pumpa som åt läskig mat och lekte läskiga lekar.

Maten bestod av monsterköttbullar, maskar och vampyrblod.

Paketöppning med hjälp av snurrande flaska.

Favoriten dansstopp.

Josefin var nöjd med kalaset och presenterna. Men det gick lite väl snabbt tyckte hon. Jag tyckte det var lagom långt och att alla skötte sig bra :) Nu så är det snart dags för Jonatans kalas, tror att det blir på Lekslottet istället för hemma...

torsdag 20 oktober 2011

Häxkonster

Abrakadabra hokus pokus, härmed så trollar jag huset i ordning för kalaset imorgon! *poff*

onsdag 19 oktober 2011

Stackars Opus

Katten Opus har hamnat i underläge. Det är inte lätt att veta vad man ska göra när en vild kattunge skuttar och hoppar förbi och viftar. Opus skulle kunna slå till Laban rejält, men gör inte det. Laban tar bästa platsen framför kaminen och stackars Opus får gå.

Laban väntar på att hoppa upp och busa.

Fast det är inte bara bus. Passar på att mysa framför en film.

Laban har passat på att gå på toa idag. Han hoppade ner i toastolen när Josefin precis var klar och fick efter det ta en dusch. Vi tycker att han kan använda kattlådan i fortsättningen, det blir enklast så.

tisdag 18 oktober 2011

Regn

På jobbet så ser man inte alltid ut så när jag gick hem så fick jag en höstig överraskning. Det regnade och blåste. Paraply fungerade inte riktigt då vinden kom från alla håll och kanter, och regnet med. Väntade på Josefin och Emelie utanför dansstudion. Kallt och ruggigt. Sedan gick vi och åt på McDonalds (10 minuters väntan var lite för länge i det här kalla vädret för att jag skulle kunna stå emot). Sedan handlade vi lite godis till kalaset innan vi åkte hem med Emelie och hämtade Jonatan.

Godis i svarta hundbajspåsar med döskallar på :)

Dagens Laban blir en pratig kattunge på morgonen när jag ska gå till jobbet.

måndag 17 oktober 2011

Migrän

Har haft migrän idag och har inte kunnat sitta vid datorn eller ens läsa en tidning. Kollade in snabbt nu för att skicka ett mail men ska genast stänga ner känner jag. Får bli mer bilder en annan dag.

söndag 16 oktober 2011

Dagens Laban

Dagens Laban som nästan rinner ur kattkorgen framför kaminen när han börjar bli för varm. Men efter ett tag är han tillbaka igen. Värme är skönt trots allt.

Dumle pepparkaka

Känner att jag måste åka och handla lite just nu tror jag...


lördag 15 oktober 2011

Höst

Nu är det verkligen höst. Frost på nätterna och löven har ändrat färg och många har ramlat ner (borde räfsa löv på vår gräsmatta i helgen). Planerna för dagen var att städa, men när kompisar till barnen ringde så blev det att hela familjen följde med på en utflykt istället.

Is på vattenpölen!

Barnen nästan framme vid den stora eken.

Undrar hur gammal eken är?

Fin utsikt och soligt och varmt.

Barnen klättrar och undersöker.

Tjejerna på väg hem igen.


Till sist så ett foto på dagens Laban. Han verkar tycka om att tugga på allt möjligt nu, bland annat mina ben under filten när jag tittar på nyheterna på morgonen. Tidigare på dagen hade han tuggat av sladden till ena telefonladdaren, så nu måste vi köpa nya telefoner...

Buskatt med vassa tänder.

fredag 14 oktober 2011

Äntligen fredag

Ikväll var det två extra barn hemma och lek och bus på övervåningen där barnen inte ska vara. Men det kanske inte gör så mycket? Skönt att det är helg och man har två lediga dagar framför sig. Nu är de extra barnen hemma och vi tar det lugnt med lite gott rosa bubbel :)

torsdag 13 oktober 2011

Nu börjas det...

Idag så gick barnen hem själva efter skolan eftersom Josefin var tvungen att ta sitt penicillin. När de kom hem så ringde de så jag skulle veta att de kommit hem. Efter ett tag ringde Josefin igen och sa att hon pratat med en kompis på telefon och de ville leka imorgon och gå hem precis som idag (Josefin ska ha penicillin i 3 dagar till). Hon skulle ringa tillbaka om det var ok med mig.

Nu kan man alltså förvänta sig att små 9-åriga tjejer ringer till varandra och babblar om saker som inte är så viktiga alls, och planerar och fnissar. Hmmm, hur blev hon så stor?

onsdag 12 oktober 2011

Lugn morgon

Är ledig idag och tar det lugnt på morgonen. Barnen har gått till skolan och jag ska äta lite frukost framför nyhetsmorgon. En kall och solig morgon med frost ganska länge. Skönt att sitta inne och ta en kopp te i lugn och ro.

Sedan handlade jag lite saker. Lite till Josefins kalas och lite till katterna och kanske lite till julen (har det börjat säljas så är det väl inte för tidigt, eller?). Ganska tråkigt för barnen om de hade varit med antar jag, så de var nog glada att slippa. När jag hämtat barnen så fick Jonatan klippa sig i Huddinge centrum. Hans lugg började att bli för lång och han vill ha kort och snyggt hår. Han var väldigt nöjd efter klippningen.

Och så lite kort på dagens Laban :)

Väntar på att matte ska leka med honom.

Dödar en farlig dinosaurie!

Får testa nya selen som han ska lära sig gå i.
Nu ska han bara vänja sig vid den korta stunder.

De flesta kort jag tar på Laban liknar detta, en suddig spök-katt...

Spanar på en egyptisk mus (så stod det på förpackningen).

tisdag 11 oktober 2011

Bra humör

Har känt mig på bra humör och ganska nöjd med min insats på jobbet idag. Jag hann iofs inte med att diska undan allt, men resten verkar ha fungerat bra.

Josefin mår bättre och känner för att gå i skolan imorgon. Jag kan ju hämta när skolan slutar så det går nog bra om hon får medicinen då. Om hon inte orkar så får hon ringa så hämtar jag henne. Det är nog lite tråkigt att missa skolan och kompisarna i flera dagar.