torsdag 31 mars 2011

Hämtat bilen

Nu är bilen hemma igen. Och det gick bra att starta och köra bilen hem från Södertälje. Nu är det bara lite andra saker som vi måste få fixade, eller så köper vi en ny bil...

onsdag 30 mars 2011

Våraktiviteter

När jag hämtade på skolan idag var det full aktivitet ute på skolgården. Barnen spelade bandy, hoppade rep och njöt av solen. Härligt att se dem ute och att det fortfarande är sol när jag hämtar :)

Men på morgonen var det kallt, nästan minus 5 grader. Och inte kom vi in på jobbet den vanliga vägen heller där vi kommer in till omklädningsrum och lunchrum. Efter strömavbrottet igår så verkar kortläsarna i huset för passerkorten slutat fungera. Det var inte bara vi på mitt jobb utan alla andra i huset som bara fick rött när vi försökte dra korten. Vi fick gå runt huset och in via den stora huvudingången. Vi gick upp alla trappsteg och in genom dörren på tredej våningen (den andra sorts kortläsaren fungerade, hurra!) igenom korridoren på jobbet och ner för trapporna för att komma till omklädningsrummet. Många pustande medarbetare fick lite mer motion än vanligt idag :)

Dagens steg:
Jonatan: 20169 Josefin: 18355 Maria: 12171 Tomas:

tisdag 29 mars 2011

Strömavbrott på jobbet

Helt plötsligt, när jag höll på att indunsta mitt sista prov, så smällde alla branddörrar igen och det blev svart inne på jobbet. Det blev helt tyst på labb när ventilationen inte fungerade. Alla samlades i korridoren och undrade vad som hänt.

Det visade sig efter en stund att det inte bara var vi som hade strömavbrott utan hela Södermalm och delar av södra Stockholm. Mellan 45 -46000 kunder var drabbade sa de på radion. Visste inte hur länge avbrottet skulle vara, så det var bara att lämna allt (får inte vara på labb när det inte är ventilation) och åka hem. Får göra om analysen imorgon igen när jag kommer till jobbet, väldigt trist :(

Hemma så är köket inte användbart då golvet under diskbänken är borta pga vattenskadan förra helgen. Åt på McDonalds innan vi handlade och tog bussen hem (Tomas cyklade och väntade när vi kom fram med bussen).



Dagen steg:
Jonatan: 23524 Josefin: 17183 Maria: 9123 Tomas: -

måndag 28 mars 2011

Tidig morgon

Det kändes väldigt tidigt när vi gick upp i morse. Att det hade snöat sedan jag somnade gjorde inte heller saker bättre. Var är våren? Det blev kanske lite bättre på eftermiddagen med lite sol.


Dagen steg:
Jonatan: 18846 Josefin: 18654 Maria: 7887 Tomas: -

söndag 27 mars 2011

27 mars 2011

Tomas gick upp tidigt och åkte till Mullsjö för att fixa lite med pappersarbete inför försäljningen av huset. Vi fick klara oss själva hemma. Tog en liten promenad till centrum, lite varmare än igår. Barnen lekte vid lekplatsen tills jag frös och ville gå hem igen.


Vi köpte en stegräknare till Josefin också, nu har hela familjen stegräknare så vi kan se hur mycket vi rör på oss. Idag så började Josefin använda sin stegräknare ca kl 17 så det är inte så illa att komma upp i nästan 4000 steg fram till läggdags klockan åtta.

Dagen steg:
Jonatan: 16506 Josefin: 3793 Maria: 7113 Tomas: -

lördag 26 mars 2011

Solsken men kallt

Har varit ute i trädgården och plockade undan pulkorna. Det har kommit fler snödroppar och vintergäcken lyser gula på gräsmattan.


Josefin ville släcka alla lampor och tända ljus under Earth Hour på lördagen, och varför inte? Det kostar ju inget.


Dagen steg:
Jonatan: 9786 Josefin: - Maria: 6393 Tomas:

onsdag 23 mars 2011

Nu börjas det igen...

Hantverkare hemma som river och öppnar upp där det läckt vatten. Saker som ligger packade i hörnen och är packade i kartonger. Orkar inte tänka på hur lång tid det kommer att ta att få ordning på allt igen. Försöker pigga upp med lite våriga färger på duken och de fina födelsedagsblommorna.

fredag 18 mars 2011

Har nyss kommit hem efter en födelsedagsmiddag på Primo Ciao Ciao med familjen. Födelsedagspresenten är förbeställd och släpps nästa vecka till barnens besvikelse. Hur kan man fira födelsedag utan presenter ;) Själv är jag ganska nöjd (och mätt!) trots en snöig "vårdag" :)

tisdag 15 mars 2011

Bara tisdag?

Kallt på morgonen. Just när man nästan vant sig av med mösssa och vantar så blir det kallt igen. Det var -6 grader på morgonen så vantar och mössa passade bra. Fast det är rejält ljusare än tidigare. Tidigare var det mörkt när jag väntade på bussen på morgonen.


Jag kunde inte läsa Metro när jag väntade på pendeltåget för att belysningen vid Huddinge är så otroligt dålig. Nu skiner solen och man känner hur den värmer när man väntar på tåget.


Känns som om det varit fler dagar den här veckan, bara tisdag känns lite snålt. Full fart på jobbet i alla fall. Lite strul som tog ett tag, men jag hoppas att det löste sig efter lite handpåläggning.

Handlade lite mer mjölk och ägg så det kunde bli matsäck till Jonatan. De ska på utflykt och se någon teater imorgon.

Pollenrapporter från nrm har börjat komma. Nu är det fjärrtransport av alpollen som det är låga halter av, men snart lär det bli högre halter. Har lite tabletter kvar och ska till läkaren om 2 veckor för att förnya recepten. Får se om det blir samma tabletter igen eller om det finns någon ny bra sort som jag ska testa.

måndag 14 mars 2011

Vardag

Måndag igen efter en kort helg. Många på jobbet som var trötta, men hinner inte riktigt vila på bara en dag. Längtar efter mer vår och sol, känns som om det är mycket snö kvar för att vara mars.

söndag 13 mars 2011

Helgjobb

På lördagen var det dags för helgjobb igen. Nästan alla jobbade och det blev ordning och reda på labbet, jag och Lina var nöjda med vår insats och kan jobba för fullt på måndag igen.

Hade mina broddar på när jag gick till tåget på morgonen, och det behövdes för att det var isgata på nästan hela gångvägen mot tåget (inga bussar går så tidigt på en lördag, då ska man sova!).


Efter jobbet träffade jag familjen vid Södra station och så gick vi en promenad i solen. Kändes vårigt, speciellt inne i stan där det inte finns så mycket snö som hemma. Handlade lite böcker på rean i SF-bokhandeln, fikade nere på ett Café i Gamla Stan och så två bokreor till efter det. Härligt väder och en lång promenad.

onsdag 9 mars 2011

Nästan vår

Känns som om våren är på väg. Fick lite solljus på lunchen när vi gick ut och åt med David på hans sista lunch på jobbet. Alla hade svarta jackor, inte för att vi har sorg men det verkar vara det som finns att köpa i detta landet. Lite trist.

Hämtade barnen efter jobbet och tog bussen hem, börjar bli en vana nu.


a

tisdag 8 mars 2011

Semlor

Har ätit 2 semlor idag. Fick en stor god semla på jobbet och så hade Tomas köpt med hem på kvällen. Åt dock inte semlorna i tvåpack som sig bör (tänker på Lasse).

söndag 6 mars 2011

Lek hela dagen

Barnen har lekt med kompisar hela dagen. Tomas och jag gick till centrum och fikade, handlade lite och gick sedan hem och städade i lugn och ro.

Såg denna skylten inne i affären och kunde inte låta bli att fota den. Vad är det för sorts ägg? Vet att man kan köpa struts-, vaktel- och vanliga hönsägg, men smörgåspål-ägg, vad är det? ;)

Solen sken och det märkts direkt inne när man dammsuger, riktigt svettigt.

lördag 5 mars 2011

Solsken

Idag är vi bjudna på dop, men har ingen bil än så vi kan inte åka. Får bilen tidigast på fredag nästa vecka, men troligtvis får vi vänta lite till. De kunde inte få ordning på bilen på verkstaden i Södertälje utan måste beställa nya nycklar, från Frankrike! Helt otroligt att man inte kan starta en bil för att nycklarna avkodat sig.

Istället så blev det ett besök på Tekniska Museet och utställningen om rymden och NASA.

torsdag 3 mars 2011

Solsken och vårkänslor

Härligt väder, nästan så man tycker att våren är här trots att snön fortfarande ligger djup. Vi passade på att fika ute efter en liten promenad i solen idag.


Avtackning

Två personer på jobbat slutar nu. Jag har gjort kort till dem som de fick när vi åt mat ute på kvällen efter jobbet.

Ett kort med busiga ugglor.

Ett kort med ett skepp från Magnolia.

tisdag 1 mars 2011

Trasig bil, eller?

Det var väldigt kallt på torsdagsmorgonen den 24/2, -25 grader i bilen. Som tur var så kunde jag se ut genom rutan så jag slapp skrapa is (för det går ändå inte när det är så kallt) så jag kom iväg till jobbet som jag skulle.

Efter jobbet så åkte jag hem som vanligt. Kom till Flemingsbergs station klockan 16 och skulle ta bilen till skolan för att hämta barnen. Bilen ville inte starta! En man som väntade på skjuts kollade lite och hjälpte mig, men den vill inte alls så jag ringde assistanstjänst (tack och lov för min försäkring!).

Killen kom och tittade på bilen, men kunde inte säga vad som var fel. Under tiden han lastade på bilen så ringde jag fritids. Barnen fick gå hem själva och jag skulle möta dem på vägen om jag kunde.Fick bilen bogserad till närmsta verkstad, den som vi brukar lämna in bilen till. De skulle kolla på bilen nästa dag.

På lördagen ringde de från verkstaden. Det kunde vara nyckeln som blivit avkodad så bilen inte kände igen den. Jag tog med extranyckeln för att testa om den fungerade när vi skulle iväg in till hotellet. Tyvärr så fungerade inte den nyckeln heller, så det är nog troligare att det är bilen som tappat koden. Irriterande säker bil! Får se när vi får tillbaka bilen, nu måste den kodas om på en annan verkstad.

IsTid i Huddinge centrum

I lördags var det IsTid i Huddinge centrum igen. Varje år så transporteras isblock från Torneälv i Jukasjärvi till Huddinge. Sex konstnärslag tävlar om publikens röster. De senaste 2 åren har barnens favoriter vunnit och de sa att deras favorit skulle vinna i år igen.


Vinnaren av årets Istid blev lag Is i magen med sin isälg ”Alces alces”. Vi var ju inte på plats under själva tävlingen utan fick titta på skulpturerna efter. Barnens favorit var älgen.

Lite bilder från tävlingen och det vinnande bidraget.


Vecka 9 är det sportlov för barnen i Huddinge. Jag har tagit ledigt från jobbet för att barnen och jag ska kunna vila lite och ha lite kul.